FANPAGE KUMPUL LIST.

Standard

salam sejahtera;

sambung sikit pasal pesbook(muka buku)kata najwa,memang tak dinafikan pesbook ada kebaikkan dan keburukkan,tapi keburukkan tu buang la jauh2 yea.!!!jangan salah guna pesbook nie,nanti tak pasal kena saman.

kebaikkannya dalam biz memang berbaloi la bila kita manfaatkannya,seperti keberkesanan fan pages pesbook,yang mampu menjadi iklan auto dalam biz online,jadi kalau belum ada fan pages pesbook bole la buat satu laman fan pages nie supaya senang,pelangan(prospek)tahu apa yang kita tawarkan dalam biz kita

Facebook Fan Page adalah cara “hot” yang terkini. selebriti menggunakan medium Facebook Fan Page untuk mempromosikan event yang mereka jalankan.dan ianya free jer!

bila ada pelawat singgah ke Fan Page akan terdedah dengan button “LIKE”. bagi Pelawat yang berminat untuk mengetahi apa yang kita tawar(biz apa u buat) mereka akan  klik “LIKE” untuk mengikuti sebarang update dari fan page tersebut.(yang tak minat tu xyah cerita la yea!!) Dari situ, kita dapat mengumpul contact list sebagai follower atau subscriber Fan Page kita,dan lepastu sendiri mau ingat apa mau buat!!

JADIKAN FACEBOOK FANPAGE SEBAGAI PROMOSI UTAMA UNTUK KUMPUL LIST.

Kita bole dapatkan maklumat dari setiap pelawat yang klik “like’,jadi manfaatkan setiap jejak tu,bole letakkan  form autorespond dihalaman welcome juga,
Dalam mengumpul contact list, kita perlukan website atau landing page untuk ‘menangkap’ maklumat pelawat. Tetapi,  penggunaan Fan Page juga tidak kurang hebatnya. Takkan kita nak bazirkan setiap pelawat yang singgah ke laman kita? Dengan Fan Page, walaupun pelawat tidak mahu jadi subscriber, mereke boleh “LIKE”. Berbeza dengan website atau landing page, pelawat tidak mahu tinggalkan jejak, kita tidak dapat sebarang info.jadi sebaiknya fan pages kita biar la menarik,bab nie kena cari ilmu di bengkel fan pages dengan group momb@ www.maquibuilder.com/wanmizi

Hehehe..promote nampak?ya ler..kalau xnak promote xyah buat blog la..kalau nak detail kena pergi bengkel la nak cerita kat sini memang berjela panjangnya atau bole dapatkan ebook dari pakar promosi,..lagi mudah..ble belajar slow step by step..bukan nak kempen..tapi memang kempen pun untuk kebaikkan mereka yang mula berjinak2 dalam online biz nie..bukan senang nak berjaya semua nya perlukan pengorbanan

Buat biz memang kena ada ilmu online(internet)kalau malas nak belajar,jangan buat biz!! buang jer duit kat (skim duduk diam dapat duit)lepas tu kalau kena tipu xyah la buat repot..muakakakaaa…ok la gua nak chau cau dula…

p/s; Jangan jebakkan wang dan diri dengan (skim 4D ) salah dari segi undang2 dan mungkin duit yg kita dapat adalah dari sumber haram.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s