Daily Archives: April 6, 2012

CARA REMOVE FACEBOOK TIMELINE

Standard

Salam sejahtera semua.

Baru-baru ini facebook telah melancarkan berbagai jenis game,applikasi termasuk timeline facebook ini.mula-mula guna timeline facebook rasa best jugak..(benda baru la) tapi bila lama-lama pasti ramai orang rasa muak dengan facebook timeline nie yang agak mengelirukan dan rasa macam serabut jer tengok wall tu.. :).. mojoriti kat facebook tu tak suka timeline nie..! termasuk la aku sendiri..huhuhuhu..

Jadi mulai hari nie kita buangkan benda semak nie..buat apa nak semak kepala..ye tak..

 Mula-mula memang ramai yang suka timeline..sebab bole letak gambar..muka sendiri full skreen(815 x 351) tapi dalam beberapa minggu jer …selepas itu ramai pula yang tertanya-tanya macamana nak delete lah nak remove lah timeline facebook ini?.hehehe.. ramai blogger yang buat tutorial cara remove facebook timeline ini tapi cara yang mereka sampaikan tidak juga menjadi malah mengelirukan pula…kadang2 bende senang macam nie pun buat kita fening,..)

 

Jadi…kepada lu olang  yang ingin kembali ke rupa facebook lama (asal) lu olang  bole follow  step-step ringkas yang gua paste kat bawah tuuu!.

 

Pertama:

masuk ke laman ini- http://www.timelineremove.com/

 

Ke dua:

sekarang lu olang berada di laman timelineremove.lu olang ble  scroll bawah…tepi..ada sidebar cam  image di bawah ini.

                  

Ke tiga:
lepas tu lu olang klik button  tu atau lu olang skrol di bawah di next laman di mana disitu pun lu olang bole download plug ins timeline remove ini.lu olang hanya tinggal klik ADDED TO CHROME jika lu olang guna googlechrome dan jika  guna firefox atau lain-lain browser rasanya sama je cara install plug ins timeline remove ini.dah siap download dan install restart browser  itu dan cuba masuk ke akaun facebook lu olang…tengok apmacam jadi tak?..hehehe.. selamat mencuba….cuba jangan xcuba…

 

Ke4) Step (refresh pages on facebook) :