Kali ini saya nak kongsikan kepada anda cara memiliki autoresponder yang percuma . Saya juga bermula dengan autoresponder yang percuma untuk berjinak-jinak mengenali penggunaannya. Dan dalam masa yang sama, saya belum ada  budget nak melanggan autoresponder berbayar.
Untuk yang masih baru, bolehlah gunakan autoresponder yang diberi nama ListWire. Ianya percuma dan agak profesional!
 Tapi, jika anda sudah ada nama dan kredibiliti di internet, dan ada kemampuan melanggan autoresponder berbayar, why not pakai saja yang berbayar. Saham anda akan meningkat!



  
 Jom kita mulakan tutorial mendaftar dan cara penggunaan autoresponder ListWire.
LANGKAH 1: Sila ke = http://www.listwire.com/wanmizi dan klik pada 
                                                      SIGN UP  ---------------->>>>>
setelah sig up.sila buka email anda ..dan anda akan dapat email seperti dibawah

       Listwire adalah autoresponder PERCUMA, dan bagi mengelakkan dari SPAM, ianya menggunakan double opt-in. Iaitu, pelawat yang ingin mendaftar di Autoresponder anda, perlu SAH kan email (comfirm) dahulu selepas mendaftar pada borang yang anda sediakan.
 Jadi, untuk meningkatkan rate yang akan klik COMFIRM dalam email mereka, kita akan buat custom message di Listwire.
 Sila login di akaun ListWire.com dan lihat pada Menu Setting >> verification message

klik pada vertication message..dan isi kan ayat  ayat
 Verification Required: Please confirm your subscription request. Your Subscription Request - Confirmation Required. %firstname_fix%, please confirm your subscription. %firstname_fix%, your subscription requires verification. About your subscription request. Confirmation required, 
%firstname_fix%. Please confirm your request for more information. %firstname_fix%, please 
confirm your request for information. 
Terimakasih kerana sudi mengujungi website saya ...www.maquibuilderbla bla bla......------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Confirming your subscription will take just a second, and is very easy to do.  To confirm, simply click the link below. http://www.listwire.com/o.php?xxxxxxxx  Clicking the link above confirms that you give us permission to send you the  information requested, and also ensures that all future emails will be sent to  the correct email address. If you are unable to click the link, simply copy  the link in full, and paste it into the address bar of your web browser.  Your subscription details were submitted as follows:  Your Name: John Doe Your Email:  EMAIL@TEST.COM Subscribed By:  Form Subscription Subscription URL: http://www.listwire.com
ok..dah selesai bole mula buat karangan sekolah rendah..muaakkkka....sendiri mau reka lah ...lu punya biz mana wa pucitau...klik pada menu....

CARA DAPATKAN KOD BORANG HTML (Borang Opt in)
 Anda perlu buat “Kod Borang HTML” untuk di tampalkan di website anda supaya pelawat boleh subscribe dan seterusnya menjadi list anda (subscriber).
 Selain di website, “Kod Borang HTML” ini juga anda boleh letakkan di blog anda atau pun Facebook Fan Page.
 Sekarang, kita belajar dahulu bagaimana nak dapatkan “Kod Borang HTML”.
 Sila ke bahagian “PROSPECTS” dan pilih “SUBSCRIPTION FORM” 
============>>>>)klik pada get code

No Name  •edit  •get code  •preview  •delete
Type: Inline
 
Views:2235
 
Subs:972
 
V/S: N/A
 
UViews: 1789
 
UV/S N/A
copy N past pada website anda…hasilnya???                    Anda bole guna kan list wire ni secara percuma jer…Oleh kerana ianya percuma pasti ada kelemahan dan kekurangan..jadi gunakan yang percuma ini sekadar untuk memahirkan diri..bila dah terror ..lain kali bole la guna yang berbayar…baik lah,..supaya anda  bole terus  gunakan listwire…jangan sekali unsubscribe email dari owner list wire ..biar pun email dari list wire bakal buat semak kat inbox anda…tapi dibolehkan dalate…baik selamat mencuba..bye http://www.listwire.com/wanmizi
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s