Category Archives: maquibuilder

CARA REMOVE FACEBOOK TIMELINE

Standard

Salam sejahtera semua.

Baru-baru ini facebook telah melancarkan berbagai jenis game,applikasi termasuk timeline facebook ini.mula-mula guna timeline facebook rasa best jugak..(benda baru la) tapi bila lama-lama pasti ramai orang rasa muak dengan facebook timeline nie yang agak mengelirukan dan rasa macam serabut jer tengok wall tu.. :).. mojoriti kat facebook tu tak suka timeline nie..! termasuk la aku sendiri..huhuhuhu..

Jadi mulai hari nie kita buangkan benda semak nie..buat apa nak semak kepala..ye tak..

 Mula-mula memang ramai yang suka timeline..sebab bole letak gambar..muka sendiri full skreen(815 x 351) tapi dalam beberapa minggu jer …selepas itu ramai pula yang tertanya-tanya macamana nak delete lah nak remove lah timeline facebook ini?.hehehe.. ramai blogger yang buat tutorial cara remove facebook timeline ini tapi cara yang mereka sampaikan tidak juga menjadi malah mengelirukan pula…kadang2 bende senang macam nie pun buat kita fening,..)

 

Jadi…kepada lu olang  yang ingin kembali ke rupa facebook lama (asal) lu olang  bole follow  step-step ringkas yang gua paste kat bawah tuuu!.

 

Pertama:

masuk ke laman ini- http://www.timelineremove.com/

 

Ke dua:

sekarang lu olang berada di laman timelineremove.lu olang ble  scroll bawah…tepi..ada sidebar cam  image di bawah ini.

                  

Ke tiga:
lepas tu lu olang klik button  tu atau lu olang skrol di bawah di next laman di mana disitu pun lu olang bole download plug ins timeline remove ini.lu olang hanya tinggal klik ADDED TO CHROME jika lu olang guna googlechrome dan jika  guna firefox atau lain-lain browser rasanya sama je cara install plug ins timeline remove ini.dah siap download dan install restart browser  itu dan cuba masuk ke akaun facebook lu olang…tengok apmacam jadi tak?..hehehe.. selamat mencuba….cuba jangan xcuba…

 

Ke4) Step (refresh pages on facebook) :

 

 

Advertisements

Ketahui 5 Perkara tentang bHIP Global

Standard

5 PERKARA PERLU DIKAJI SEBELUM JOIN MANA2 SYARIKAT NETWORK MARKETING

                                                   

1.Kepimpinan (Leadership)

Siapakah Pengasas, Pemilik dan Pemimpin bHIP Global?

Kesemua syarikat hebat memiliki sistem sokongan terbaik yang menarik pemimpin hebat ke dalam pasukan sokongan mereka. Pengasas bHIP Global mempunyai 30 tahun pengalaman dalam industri network marketing sebagai pengedar. Terdapat kepercayaan dalam Network Marketing bahawa,”Syarikat terbaik adalah yang dibina oleh pengedar untuk pengedar”. Pemilik bHIP Global adalah sangat beretika, sentiasa bekerja keras dalam pasukan dengan semangat tinggi untuk membina sebuah keluarga pengedar seperti budaya korporat. Falsafah mereka- Untuk menentukan masa hadapan, belajar dari masa lampau. Pengasas bHIP telah cukup berpengalaman sebelum ini dan kini mereka sedang mencipta semula rekod dalam industri ini.

2. Produk ~ BEST ANTIOXIDANT

Adakah produknya unik, berkualiti tinggi, mendahului kategori dan diperlukan oleh pengguna ATAU sesuatu yang orang ramai boleh dapat di kedai runcit biasa?

bHIP menawarkan produk yang eksklusif, inovatif, unik, kepuasan segera, menyokong kesihatan dan kemewahan. Produk bHIP adalah 100% sering digunakan dan boleh dihantar ke serata dunia dengan mudah. Harga yangberdaya saing, dengan kos autoship yang sangat rendah dan mendahului dalam industri, ! Try it, Feel it, Share it!

3. Pelan Bonus

Adakah pelan bonus ini adil pada bisnes saya dan network saya?

bHIP telah mencipta satu pelan bonus yang sangat lumayan yang direka khas sehingga 6 jenis pendapatan. bHIP Global adalah salah satu daripada beberapa syarikat dalam industri Network Marketing yang mempunyai pelan bonus “Pembayaran Infinity”. Apakah maksudnya? Tiada potongan pada jumlah tahap tertentu untuk menjana pendapatan. Suatu pelan yang dibina oleh pengedar bagi menyokong Pengiktirafan Dunia abad ke-21 & Program Ganjaran yang cukup lumayan dan adil untuk network.

4. Sistem

Adakah syarikat ini menawarkan satu sistem yang berkesan dan terbukti untuk membimbing saya membina perniagaan dan network saya?

Sistem latihan bHIP Gobal adalah sistem online yang termaju dan direka khas lagi mudah dengan sistem mentor untuk semua pengedar. Dibina di atas platform yang lancar, sistem kami merupakan satu rekabentuk sistem yang benar-benar HEBAT dan MANTAP untuk abad ke-21. Ditambah pula dengan Sistem Support yang mantap oleh MOMB, Team Online Pertama Jus Maqui Berry di Asia!!

5. Masa (Timing)

Bagaimanakah anda menentukan masa yang sesuai untuk memulakan dan terlibat dengan Network Marketing bHIP?

bHip Global baru sahaja memasuki Fasa Permulaan dan anda tidak perlu bersaing dengan 100,000 pengedar lain yang telah mempertaruhkan wilayah mereka. Dr Charles King pernah berkata, “Masa terbaik untuk menyertai sesebuah syarikat Network Marketing adalah apabila mereka mencecah jualan USD50 juta Dollar jualan tahunan!”, bHIP Global perfect!!

Photobucket

FANPAGE KUMPUL LIST.

Standard

salam sejahtera;

sambung sikit pasal pesbook(muka buku)kata najwa,memang tak dinafikan pesbook ada kebaikkan dan keburukkan,tapi keburukkan tu buang la jauh2 yea.!!!jangan salah guna pesbook nie,nanti tak pasal kena saman.

kebaikkannya dalam biz memang berbaloi la bila kita manfaatkannya,seperti keberkesanan fan pages pesbook,yang mampu menjadi iklan auto dalam biz online,jadi kalau belum ada fan pages pesbook bole la buat satu laman fan pages nie supaya senang,pelangan(prospek)tahu apa yang kita tawarkan dalam biz kita

Facebook Fan Page adalah cara “hot” yang terkini. selebriti menggunakan medium Facebook Fan Page untuk mempromosikan event yang mereka jalankan.dan ianya free jer!

bila ada pelawat singgah ke Fan Page akan terdedah dengan button “LIKE”. bagi Pelawat yang berminat untuk mengetahi apa yang kita tawar(biz apa u buat) mereka akan  klik “LIKE” untuk mengikuti sebarang update dari fan page tersebut.(yang tak minat tu xyah cerita la yea!!) Dari situ, kita dapat mengumpul contact list sebagai follower atau subscriber Fan Page kita,dan lepastu sendiri mau ingat apa mau buat!!

JADIKAN FACEBOOK FANPAGE SEBAGAI PROMOSI UTAMA UNTUK KUMPUL LIST.

Kita bole dapatkan maklumat dari setiap pelawat yang klik “like’,jadi manfaatkan setiap jejak tu,bole letakkan  form autorespond dihalaman welcome juga,
Dalam mengumpul contact list, kita perlukan website atau landing page untuk ‘menangkap’ maklumat pelawat. Tetapi,  penggunaan Fan Page juga tidak kurang hebatnya. Takkan kita nak bazirkan setiap pelawat yang singgah ke laman kita? Dengan Fan Page, walaupun pelawat tidak mahu jadi subscriber, mereke boleh “LIKE”. Berbeza dengan website atau landing page, pelawat tidak mahu tinggalkan jejak, kita tidak dapat sebarang info.jadi sebaiknya fan pages kita biar la menarik,bab nie kena cari ilmu di bengkel fan pages dengan group momb@ www.maquibuilder.com/wanmizi

Hehehe..promote nampak?ya ler..kalau xnak promote xyah buat blog la..kalau nak detail kena pergi bengkel la nak cerita kat sini memang berjela panjangnya atau bole dapatkan ebook dari pakar promosi,..lagi mudah..ble belajar slow step by step..bukan nak kempen..tapi memang kempen pun untuk kebaikkan mereka yang mula berjinak2 dalam online biz nie..bukan senang nak berjaya semua nya perlukan pengorbanan

Buat biz memang kena ada ilmu online(internet)kalau malas nak belajar,jangan buat biz!! buang jer duit kat (skim duduk diam dapat duit)lepas tu kalau kena tipu xyah la buat repot..muakakakaaa…ok la gua nak chau cau dula…

p/s; Jangan jebakkan wang dan diri dengan (skim 4D ) salah dari segi undang2 dan mungkin duit yg kita dapat adalah dari sumber haram.

Kuasa Dan Potensi Pemasaran Facebook

Standard

Kuasa Dan Potensi Pemasaran Facebook 

Facebook merupakan laman sosial yang paling popular dan TOP masa kini. Sebut saja FB, sudah menjadi kegilaan ramai pengguna internet. Siapa yang belum memiliki akaun Facebook dianggap sudah ketinggalan zaman.
Namun, di sebalik fenomena budaya FB ini, sebenarnya ianya telah menjadikan perniagaan internet semakin mudah tersebar luas. Medium FB merupakan tempat popular untuk kita mempromosikan apa jua produk yang ingin kita niagakan di internet.
Namun, Facebook hanya membenarkan kita memiliki 5000 friends sahaja (maksimum). Atas sebab ini, ramai juga yang membuka lebih 2 atau 3 akaun Facebook semata-mata nak meramaikan rakan untuk mempromosikan bisnes masing-masing.
Secara asasnya, bila sebut Facebook marketing ramai yang beranggapan seperti berikut:
Add rakan ramai-ramai setiap hari. Kebiasaannya 1 akaun FB membenarkan kita add 20 rakan sehari. Selama sebulan, 20rakan x 30 = 600 rakan. Kalau kita buka 5 akaun? Ada 3000 rakan baru!
Post di wall rakan-rakan setiap hari (promote link).
Komen di status atau gambar rakan-rakan dan sertakan link web promosi.
 Upload gambar duit gambar bisnes, dan mula tag gambar rakan-rakan tanpa minta izin.
Hantar mesej untuk promosikan web. Atau ada yang promote di chat box.
Create Event Calendar dan jemput rakan-rakan join.
Adakah anda juga melakukan teknik seperti diatas? Jangan tak mengaku la bro.. dulu-dulu pun saya fikir macam tu juga. Namun, ada soalan cepu emas saya nak Tanya sikit…
“Betul ke kalau buat hari-hari selama 30 hari, untuk 5 akaun Facebook ni, dapat 3000 rakan..?”
“Sanggup ke anda buat secara manual satu-satu untuk 5 akaun, setiap hari..?”

Perkembangan pesat medium sosial seperti Facebook, Twitter, dan Myspace telah mewujudkan ramai usahawan internet/internet marketer. Ini kerana mereka mengambil peluang untuk buat duit dengan teknik pemasaran medum sosial ini. Hari ini saya akan dedahkan cara sebenar bagaimana nak buat duit melalui Facebook. Kenapa saya memilih Facebook untuk buat duit? Mudah saja… Sekarang ini Facebook merupakan laman sosial yang bukan saja paling popular di Malaysia malah kebanyakan negara di dunia berbanding mana-mana medium sosial lain seperti Twitter dan Myspace.
Fakta: Pengguna facebook diseluruh dunia telah menjangkau 500 juta pengguna! Pada Mac 2010 facebook telah berjaya mengatasi google –(iaitu halaman terbesar didunia).
Fakta di Malaysia: Jumlah pengguna aktif Facebook dari Malaysia kini telah mencecah 12 juta. Ia adalah hampir 50% jumlah penduduk di Malaysia! Bilangan umur adalah 18-55 tahun yang melayari facebook dimana golongan ini mempunyai kuasa membeli yang tinggi!
Saya ibaratkan Facebook sebuah hypermarket yang boleh menjual apa-apa sahaja kepada pelanggannya secara percuma tanpa sebarang kos pengiklanan atau kos pemasaran! Apa sahaja sahaja yang anda lakukan di facebook boleh memberikan potensi pendapatan lumayan dan sering mendapat permintaan yang tinggi. Ada sesetengah produk sangat laris dan super vaganza hot..
Berdasarkan kaji seledik yang telah di jalankan, berikut adalah senarai produk super vaganza hot yang sentiasa mendapat permintaan tinggi di facebook…

baik lain kali ada senang cerita lah…ok